Memorijal Hrvoja Majića

Vinkovci, kazalište Joza Ivakić, 3o.o4.2o11.

Znamo da, već po tradiciji,  memorijal u spomen tragično preminulom primašu Zlatnih dukata, uvijek okuplja sjajne glazbenike koncertnog profila, pa nam je bilo veliko zadovljstvo odazvati se pozivu organizacionog tima, na čelu sa Šimom Dominkovićem. Kao i svake godine, koncert je bio podijeljen u dva dijela: prvi su činili sastavi komorne forme, a u drugom se predstavlja kvalitetan orkestar. Tako su se redom predstavili: Mlade baje iz Slakovaca, Bosutski bećari iz Vinkovaca, Suita iz Zagreba, škola Batorek iz Osijeka, te Ravnica iz Subotice.

Nositelj drugog dijela memorijalnog koncerta bio je veliki orkestar Podravski tamburaši iz Đurđevca, skup sjajnih individualaca pod ravnanjem primaša i aranžera Krunoslava Benka. Svaki učesnik dao je svoj doprinos u okviru svojih mogućnosti, a posebno su oduševili gosti iz Subotice, te orkestar iz Đurđevca. Našim mladim tamburašima  ovo je bila sjajna prilika da upoznaju tamburašku elitu , i da se uživo uvjere u mogućnosti muziciranja na tamburi. Čak su se pojavile i dvojbe poslije onog što smo čuli od gostiju iz Subotice i Đurđevca: ili ostaviti tamburu, ili nastaviti vježbati, vježbati, vježbati, kako bi jednoga dana dostigli nivo spomenutih orkestara.

Naš komorni sastav činili su: Batorek Franjo, Lora Juralić i Marin Đukelić na primama, Matija Rakitić, Hrvoje Karalić, Ilija Stipić, Dino Spaić, Luka Dukmenić te Silvio Krstanović na bračevima, čelista je bio Davor Mihaljević, bugariju je svirala Maja Batorek, a berdu Božidar Grgić. Izveli smo 3 kompozicije: Serenada u G duru (W.A.Mozart-obrada M.Makar), Valcer cvijeća (P.I.Čajkovski-obrada Z.Mulič), te Dohvati crvenu trešnju (B.Potočnik). Dovezli smo se sa 4 osobna automobila, uz logističku pratnju Ivana Rendulića i Nataše Stojčević, koji su nas bodrili, i proveli lijepo poslijepodne i veče na Pikovu stanu poslije koncerta.

Zahvaljujemo organizatoru na pozivu, i molimo sve stroge kritičare da uzmu u obzir da je ovo TAMBURAŠKA ŠKOLA, ne profilirani sastav, i da nastavkom kvalitetnog rada ta djeca tek trebaju dostići razinu kvalitete koju ostali sastavi posjeduju.

 
© 2017. - 2019. Tamburaška škola Batorek